Een echte kerstboom onderhouden: tips & tricks

Nu is hét perfecte moment om een echte kerstboom aan te schaffen. Die gaat namelijk zo’n 4 à 5 weken mee. Perfect dus om gezellig Kerstmis te vieren rond de boom!
 

Waarmee houd je rekening bij het plaatsen van een kerstboom?

  • Plaats je kerstboom niet te dicht bij de verwarming of de haard. De bomen verkiezen frisse plaatsjes.
     
  • Heb je vloerverwarming, dan plaats je de boom beter op een krukje of op aluminiumfolie onder de pot.
     
  • Ook een kerstboom moet gevoed worden, geef een halve liter en max. 1 liter water per dag. 

Wil je de kerstboom na Kerstmis in de tuin laten doorgroeien?

Plaats de boom eerst buiten op het terras, in de schuur of in een berging zodat hij wat kan acclimatiseren. Want uiteraard is het wennen voor de boom als de temperatuur plots 15 graden daalt. 

Vriest het niet? Haal dan de boom uit de pot die binnen stond, maak een diep plantgat en plaats de boom erin. Als het vriest, laat je hem best nog even binnen. Vul de boom in de grond goed aan met aarde en geef de eerste 6 maand elke week 1 emmer water. Houd wel rekening met de plaats waar je de boom plant. Die kan namelijk tot 10 meter hoog worden!

 Plaats hem beter niet achter het tuinhuis of houtkot, want (onder de quote uit het oog, uit het hart) dan vergeet je die namelijk water te geven.

Wil je de kerstboom volgend jaar opnieuw gebruiken?

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je boom jaarlijks opnieuw te gebruiken. Dan plant je ze ook in je tuin maar heeft ze nog extra zorg nodig. Haal de kerstboom in dit geval NIET uit de pot maar plaats de pot mee in de grond en laat de pot 10 cm boven de grond uitsteken.

Dit om te voorkomen dat de wortels helemaal uitgroeien in een breed oppervlak. 1 emmer per week volstaat deze keer niet, maar geef ze 2 x per week een emmer water. Geef daarnaast ook een kleine hoeveelheid organische meststof van april tot oktober.

Hoe groter de boom, hoe meer verzorging hij nodig heeft, maar hoe gezelliger het wordt binnen ;)


Snel naar ...

Categorieën

Betaal veilig makkelijk en snel

23-10-2021 00:31:58 Europe/Brussels +0200